Vuoden 2014 aiemmat uutiset

01.09.2014 12:59


6.9.2014

Synttärionnea Duurin ensimmäisen pentueen lapsosille: Kaapolle, Elvikselle, Murrelle, Danalle, Millalle ja Viisulle!

19.7.2014

Ristiinan kaikkien rotujen näyttelyssä mukana olivat Tuho, Penni ja Sentti. Tuomarina oli virolainen Anne Sume. Sentti osallistui ensimmäistä kertaa junioriluokkaan ollen erittäin hyvä, luokkasijoituksenaan 2. Penni sai veteraaniluokasta erinomaisen, luokkasijoituksenaan myös 2. ilman sa:ta. Tuho voitti valioluokan saaden myös SA:n ja sijoittuen lopulta paras uros-kehässä kolmanneksi.

14.7.2014

Paljon onnea Leian ja Peton lapsukaisille, Pikille, Hugolle, Nekulle ja Hyssylle!

5.7.2014

Samaan aikaan toisaalla, eli Juvalla kaikkien rotujen näyttelyssä Huovispäivän tiimiä oli edustamassa Tuho (Bristregal Nice And Apicy), Maisa (Dreampower's I'm Yours) ja Sentti (Huovispäivän Habanero). Sentti esiintyi hienosti ensimmäistä kertaa kehässä omistajansa Marin kanssa ja sijoittui VSP-pennuksi kera KP:n. Tuho sai valioluokasta Erinomaisen ja sijoittui kolmanneksi, tällä kertaa ilman SA:ta. Maisa edusti junioriluokassa ja sijoittui kilpailuluokassa toiseksi. Tuomarina Juvalla toimi Hanne Laine-Jensen Tanskasta.

5.7.2014

Tulomatkalla piipahdimme myös Piteån kv-näyttelyissä. Piteåssa Hippu AVO EH 1, Peto AVO ERI 1 kera SA:n ja lopulta PU2, SERT ja vara-CACIB. Riimi jälleen ROP-pentu ja lopulta vielä BIS 3-pentu. Rotukehän tuomarina toimi Carole Garhöfer ja BIS-pennut valitsi Karin Hedberg.

29.6.2014

Seuraava ulkomaan reissu suuntautuikin sitten pohjoiseen, toisen puolen naapurimaahamme, eli Ruotsiin. Kävimme Gällivaren kansainvälisissä näyttelyissä, joissa Riimi oli ROP-pentu KP:n kera, Hippu Avoimessa luokassa EH 2 ja Peto Avoimessa luokassa ERI 2, SA ja lopulta PU4. Tuomarina oli Siret Lepasaar.

17.6.2014

Syntträionnittelut Nokille, Jakelle, Sulolle, Hilmalle ja Tiuhtille!

14.6.-15.6.2014

Loppurutistus vielä Liettuassa, pikkukaupunki Birstonasissa, jossa lauantaina koimme jotain melko ainutlaatuista. Kaikki koiramme olivat rotunsa parhaita! Peto oli ROP, Penni VSP ja ROP-veteraani, Maisa ROP-juniori ja Riimi ROP-pentu. Eli Peto sai Liettuan ison Sertin, Penni veteraani-sertin ja Maisa juniori-sertin. Tuomarinamme oli Valko-Venäjältä Tatjana Chumakina. Ryhmäkilpailuissa Penni ja Peto olivat BIS 5-pari.

Sunnuntaina tuomarinamme toimi Elena Borisova, myös Valko-Venäjältä. Peto oli uudemman kerran ROP, Penni VSP ja ROP-veteraani ja Maisa ROP-juniori, mutta Riimin ROP-pentu-putki katkesi. Tuomarin mielestä Riimin alaleuka oli liian littana. Onneksi kuitenkin muut koirat saivat sertinsä ja Maisasta tulee kahdella juniorisertillä uusi Liettuan juniorimuotovalio. Pennistä taasen kuoriutuu tuore Baltian veteraanivalio, kunhan kaikki tittelit saadaan rouvalle haettua. Kaiken kaikkiaan mukava ja onnistunut reissu ja puuhattiin me reissussa muutakin kuin pelkkiä koiranäyttelyitä! ;)

7.6.-8.6.2014

Seuraavan viikonlopun vietimme kauniissa Riikassa, Latviassa. Molemmat näyttelyt olivat kansainvälisiä. Lauantaina tuomarina toimi Veli-Pekka Kumpumäki, joka valitsi Rodun parhaaksi meidän Pennin. Penni sai siis myös Latvian veteraanisertin. Riimi oli ROP-pentu, Maisa ja Peto saivat Erittäin Hyvän. Senior handler-kilpailussa Jenni ja Peto ottivat sentään ykköspaikan Vandra Lee Huberin tuomaroidessa.

Sunnuntai mentiin taas paremmalla menstyksellä. Peto sai erinomaisen ja sa:n ja oli PU 1 saaden täten myös Sertin ja Cacibin itselleen. Penni oli veteraaniluokan ykkönen ja VSP, eli Penni sai toisenkin veteraani-sertin. Maisakin paransi erinomaiseen, mutta tuomarin mielestä Maisa ei ollut vielä valmis sertiin. Riimin ROP-pentu putki jatkui edelleen katkeamattomana. Loppukilpailuissa Senior handlerissa irtosi Peton kanssa 2. sija, mutta sokerina pohjalla Penni-mummo yllätti meidät positiivisesti sijoittuen veteraanikehässä BIS 5. BIS-tuomarina toimi Erin Brown rodun alkuperämaasta, Australiasta. Rotukehän tuomaroi amerikkalainen Vandra Lee Huber.

8.6.2014

Onnea Huovispäivän 4.pentue! Onnittelut lähtevät Martalle, Ronjalle, Siirille, Terralle ja Rikulle!

31.5.-1.6.2014

Päädyimme viettämään lomaa Baltiaan ja tietty matkan varrelle sattui muutamia koiranäyttelyitäkin. Aloitimme kuitenkin lähinaapuristamme eli Tallinnasta, jossa lauantaina oli Viron Voittaja-näyttely. Täältä ei suurempaa menestystä tullut. Koko porukka sai nimittäin Riimiä lukuun ottamatta EH:n. Peto oli avoimen luokan toinen, samoin Maisa junioriluokan toinen ja Penni veteraaniluokan ykkönen. Riimi oli kuitenkin ROP-pentu ja pääsi loppukehässä jatkoonkin, eli kahdeksan parhaan joukkoon, mutta jäi kuitenkin lopulta ilman sijoitusta. Tuomarina rotukehässä oli Karen McIntyre Uudesta Seelannista.

Sunnuntaina oli terriereiden erikoisnäyttelyn vuoro, jossa tuomarina toimi Ranic Bronislav Sloveniasta. Sunnuntaina Peto paransi tulostaan saaden Erinomaisen ja SA:n sekä voittamalla avoimen luokan. Peton sijoitus Paras Uros kisassa oli 1, joten Peto nappasi tassuunsa myös sertin. Lopulta Peto oli VSP, valionartun viedessä voiton. Myös Penni paransi tulostaan saaden Erinomaisen ja SA:n ja veteraaniluokan voittajana myös Penni nappasi itselleen veteraani-sertin. Maisa oli edelleen Erittäin hyvä ja Riimi Rodun paras pentu.

17.-18.5.2014

Tämän viikonlopun vietimme kokonaan aurinkoisessa Joensuussa näyttelyiden ja muun mukavan kesätekemisen merkeissä. Mukana meillä oli omista koirista kehässä Riimi ja Peto sekä Maisa turistina. Viimeisimmästä pentueestamme näyttelydebyyttinsä pentuluokassa teki Severi (H. Hermesetas). Lauantaina tuomarina toimi Kimmo Mustonen, joka palkitsi Riimin KP:llä. Riimi oli VSP-pentu. Severi jäi urosten pentuluokassa toiseksi ja jäi ilman KP:a, vaikka esiintyikin erinomaisesti. Peto oli avoimessa luokassa toinen erittäin hyvällä.

Sunnuntaina tuomaroimassa oli kroatialainen Bojan Matakovic, joka myöskin palkitsi Riimin kunniapalkinnolla ja tulos oli samainen VSP-pentu. Myös Severin tulos oli sama PEN 2. Peto sijoittui tänäänkin avoimen luokan toiseksi, mutta tällä kertaa Erinomaisella ja SA:n arvoisesti. Peto putosi Paras Uros -sijoilta viidenneksi, mutta sai kuitenkin viidennen vara-sertinsä. Näiden tulosten myötä jatkamme harjoituksia seuraavaksi rapakon tuolla puolen...

11.5.2014

Toisen näyttelypäivän vietimme Helsingissä Tuomarinkartanossa samalla poppoolla. Riimi sijoittui narttujen pentuluokassa toiseksi ja tuomari ei antanut kummallekaan pennulle kunniapalkintoa. Peto voitti avoimen luokan Erinomaisella, mutta jäi ilman SA:ta. Molempien koirien arvostelut olivat erinomaiset. Tuomarina oli kroatialainen Natasa Blanusa.

10.5.2014

Teimme viikonloppureissun matkailuautolla, joka alkoi Haminan näyttelyistä. Mukana meillä oli tällä kertaa vain Riimi (H. Hymyhuulet) ja Peto (H. Hyvä Tyyppi). Riimi aloitti näyttelyuransa hienosti ollen ROP-pentu. Peto voitti avoimen luokan Erinomaisella kera SA:n ja sijoittui Paras Uros -kilpailussa neljänneksi saaden vara-sertin. Tuomaroimassa oli espanjalainen Martin Baskaran.

1.5.2014

Tässä ollaan kevään mittaan käyty useammissakin mätsäreissä (eli leikkimielisissä näyttelyharjoituksissa), joissa ollaan oltu vaihtelevalla porukalla ja vaihtelevalla menestyksellä. On tullu sekä sinisiä että punaisia nauhoja ja useimmiten niihin pelkkiin nauhoihin on ollutkin tyytyminen (näyttelystä kun ei nykyään saa edes niitä). Parhaita sijoituksia tähän mennessä manitakseni Maisa sijoittui kevään ekassa mätsärissä punaisen nauhan saaneissa pennuissa neljänneksi. Edellisenä viikonloppuna olimme hieman erilaisessa mätsärissä, jossa kaiken ikäiset, - kokoiset ja - rotuiset koirat kilpailivat keskenään yhdessä luokassa. Peto sijoittui oranssien (eli sinisten) nauhojen saaneiden joukosta toiseksi. Riimikin pääsi punaisissa nauhoissa ihan viime metreille saakka, mutta tuomari ei periaatteensa vuoksi sijoittanut kahta saman rotuista koiraa. Sokerina pohjalla Spanieliyhdistyksen Vappu match showssa mukana oli vain Peto ja Riimi, joista molemmat saivat punaiset nauhat ja sijoittuivat omissa ikäryhmissään. Riimi sijoittui runsaslukuisista (isot ja pienet samassa) pennuista punaisten kolmanneksi. Peto pisti asteen verran vielä paremmaksi. Peto nimittäin voitti punaisen nauhan saaneet aikuiset koirat (joita myöskin oli mukana yli 30 kpl) ja oli lopulta koko mätsärin toiseksi kaunein koira, BIS 2.

20.4.2014

Kävimme perinteisesti pääsiäisenä Lappeenrannan näyttelyssä, joka järjestettiin tänä vuonna oikein onnistuneesti Imatralla. Mukanamme oli ensimmäistä kertaa junioriluokassa Maisa (Dreampower's I'm Yours), joka sai Erittäin Hyvän. Peto sai Erinomaisen ja SA:n sijoittuen avoimen luokan toiseksi. Hyrrä sai avoimesta luokasta EH:n. Tuomarina toimi arvostettu Hans Lehtinen.

18.4.2014

Synttärionnittelut 5-vuotiaalle Hipulle (Ophelia's Simply the Best) !

6.4.2014

Peto, Hyrrä ja Penni kävivät Polvijärven ryhmänäyttelyssä pyörähtämässä Pirjo Aaltosen mielestä ERInomaisen, muttei SA:n arvoisesti. Eli sertien metsästys jatkuu...

1.4.2014

Onnea ensimmäisille Huovispäivän kasvateille, jotka täyttivät jo 6 vuotta! Synttärionnittelut lähtevät siis Mimmille, Millille, Sirulle, Maijulle, Ninnille, Herkolle, Empulle ja Topille.

29.3.2014

Suomen näyttelykauden avasimme Saarijärven ryhmänäyttelyssä, jossa tuomarina toimi Pirjo Hjelm. Peto (H. Hyvä Tyyppi) voitti avoimen luokan, saaden myös SA:n ja sijoittui Paras Uros kilpailussa kolmannelle sijalle saaden vara-sertin. Hyrrä (H. Hip Hurraa) oli ensimmäistä kertaa mukana Suomen kehissä ja osallistui samalla viimeistä kertaa nuorten luokkaan saaden sieltä erittäin hyvän. Penni (Miss Moneypenny av Falchebo) sijoittui veteraaniluokassa toiseksi erinomaisella. Arvostelut on luettavissa koirien omilta sivuilta.

23.3.2014

Sunnuntaina tuomaripöydän takana oli Svante Frisk Ruotsista. Tuomari arvioi Peton jälleen erinomaiseksi kera SA:n ja sijoittikin Peton lopulta Paras Uros 2-sijalle, saimme vara-cacibin. Hyrrä oli tänään erittäin hyvä.

Arvosteluihin on lisätty kaikki Latviasta ja Liettuasta saadut englannikieliset arvostelut Hyrrän ja Peton omille sivuille.

22.3.2014

Ulkomaiden kiertäminen jatkui vielä Riikassa, Latvian Voittaja-näyttelyssä. Australianterriereitä oli ilmoitettu mukaan peräti 10 kappaletta, kaikki suomesta. Lauantaina tuomaroimassa oli italialainen Fabrizio La Rocca, joka arvioi sekä Peton että Hyrrän Erinomaisiksi ja SA:n arvoisiksi. Peto sijoittui Paras Uros-kilpailussa kolmanneksi ja Hyrrä nartuissa neljänneksi.

19.3.2014

Kävimme uusimassa joukon silmätarkistuksia. Duurin (Dreampower's In My Dreams), Tuhon (Bristregal Nice And Spicy), Nemon (Seledo Scott Onyx ja Leian (Huovispäivän Hortensia) silmät oli kaikilla edelleen terveet.

16.3.2014

Synttäreitään viettävät 3-vuotiaat Millin ja Nemon lapset. Eli onnea Leia, Honey, Nekku, Haisu, Repe, Oliver ja Roope!

9.3.2014

Toisena näyttelypäivänä tuomarina toimi portugalilainen herrasmies Luis Pinto Teixeira. Peton tulos oli sama kuin edellisenä päivänä, eli luokka-sert ja vara-cacib (joka tosin vahvistunee myöhemmin cacibiksi). Hyrrä paransi tulostaan aikamoisesti edellisestä päivästä saaden erinomaisen, luokka-sertin ja vara-cacibin. Lisään arvostelut koirien sivuille myöhemmin.

8.3.2014

Ulkomaiden valloitus jatkui pitkän ajomatkan jälkeen Liettuasta. Tuomarina toimi saksalainen Rainer Jacobs. Peto (H. Hyvä Tyyppi) sai avoimen luokan voitostaan Sertin ja sijoittui uroksista toiseksi saaden vara-cacibin. Hyrrän (H. Hip Hurraa) arvio tänään oli erittäin hyvä.

9.2.2014

Toinen näyttelypäivä vietettiin Tallinnan Winter Cupin ja kansainvälisen koiranäyttelyn merkeissä. Tänään tuomarina toimi englantilainen Andrew Brace, joka arvioi Peton Erinomaiseksi kera SA:n. Tänään Peto sijoittui Paras Uros-kilpailussa neljänneksi. Terra paransi edellistä suoritustaan Erinomaisen arvoiseksi ja sijoittui avoimessa luokassa toiseksi, mutta jäi tällä kertaa ilman SA:ta. Tuomari kuitenkin kehui Terran tyyppiä kovasti. Lisään arvostelut koirien omille sivuille myöhemmin.

 

8.2.2014

Aloitimme tämän vuoden näyttelyrupeaman rapakon takaa, eli Tallinnasta. Vaikka kotimaan näyttelyissä on ollutkin alkuvuonna hiljaisempaa, niin Virosta ausseja sitten löytyikin kehästä peräti 11 kpl. Mukanamme kisasi Peto (H. Hyvä Tyyppi) ja Terra (H. Hupakko). Tuomarina terriereiden erikoisnäyttelyssä oli hyvin tarkka herra Robert Kanas Slovakiasta. Peto voitti Avoimen luokan saaden SA:n ja sijoittui Paras Uros-kilpailussa toiseksi napaten tassuunsa myös Viron SERTin. Terra sai avoimesta luokasta Erittäin Hyvän.

Yhteystiedot

Huovispäivän kennel 044 3033398 /Susanna
044 3033397 /Jenni
huovispaivan@hotmail.com