Rakvere 17.-18.10.2015

22.12.2015 11:46

Syyslomalla kävimme Virossa Rakveressa lomailemassa sekä tietysti myös perinteisesti parissa koiranäyttelyssä. Mukana meillä oli Riimi (H. Hymyhuulet), Topi (H. Hetki Lyö), Hertta (H. Hissun Kissun) ja Robben (Konstantijn vom Schloss Mordor).

Lauantain näyttelyn tuomaroi Cristian Stefanescu Romaniasta. Hän valitsi rodun parhaaksi Riimin kera Sertin ja vastakkaisen sukupuolen parhaaksi Robbenin kera juniori-Sertin, joka oli myös rodun paras juniori. Vastakkaisen sukupuolen paras juniori oli Hertta myöskin kera juniori-Sertin. Topi oli paras uros 2 ja sai myös Sertin. Tilanteesta hienon tekee se, että kaikille koirille Sertit olivat viimeiset ja kaikki saivat uusia valiotitteleitä. Riimistä tuli Viron muotovalion arvon myötä myös Suomen, Latvian, Liettuan ja Baltian muotovalio. Topista tulee Viron valionarvon lisäksi myös Latvian muotovalio. Molemmilla junioreilla oli jo Liettuan muotovalion arvot ja nyt ne saavat lisätä tittelirivistöönsä myös Viron, Latvian ja Baltian valion arvot. Lisäksi esitimme kasvattajaluokan, joka sai Kunniapalkinnon ja Riimi ja Topi osallistuivat runsaslukuiseen parikilpailuun, jossa pari sijoittui hienosti ison kehän toiseksi parhaaksi (tuomari Beata Petkevica).

Sunnuntaina aussit tuomaroi Galina Zhuk Valko-Venäjältä. Myös hänen valintansa rodun parhaaksi oli Riimi ja vastakkaisen sukupuolen paras oli jälleen Robben. Tällä kertaa parempi junioreista oli kuitenkin Hertta ja Robben sai tyytyä vastakkaisen sukupuolen parhaan sijaan. Topin sijoitus oli jälleen PU 2. Kaikkien kohdalla oli tuomarille todettava, että valitettavasti Sertejä emme enää voi vastaan ottaa. Kasvattajaryhmämme oli edellisten rotujen kohdalla hyvinkin tiukasta linjasta huolimatta Rodun paras kera KP:n. Loppukilpailuissa hän sijoitti vielä kasvattajaryhmämme ison kehän kolmanneksi kauneimmaksi. Lisäksi vielä kirsikkana kakun päälle Riimi ja Topi olivat koko näyttelyn paras pari (tuomari Natalia Sedykh).

Yhteystiedot

Huovispäivän kennel 044 3033398 /Susanna
044 3033397 /Jenni
huovispaivan@hotmail.com